Over ons

Over ons

Zorgvisie

Izeboud Zorg is een professionele organisatie voor kleinschalige geestelijke gezondheidszorg (GGZ) voor (jong) volwassenen. Wij kiezen met heel ons hart voor een mensgerichte aanpak. Wij omarmen de presentiebenadering van prof. Dr. Andries Baart. Vanuit die benadering werken wij met vier kernwoorden; liefde, waarheid, vrijheid en verantwoordelijkheid. Wij willen zorg bieden die verder gaat dan professionele ondersteuning.
Lees hier de complete zorgvisie
Meer over de presentiebenadering www.presentie.nl
Meer over Prof. Dr. Andries Baart www.andriesbaart.nl.

Missie

Mensen met complexe problematiek binnen hun mogelijkheden begeleiden naar een leven met verantwoordelijkheid en naar een leven met verantwoording in de samenleving.

Ontstaan

Izeboud Zorg is opgericht door Frans Izeboud. Hij is al meer dan dertig jaar actief in de geestelijke gezondheidszorg. Vanuit de praktijk (groepsleider, paviljoenhoofd en praktijkbegeleider) heeft hij zich ontwikkeld tot algemeen directeur van de Stichting Filadelfia Zorg in Houten (1995-2008) en de Stichting Evangelische Zorg (2008-2013). In 2013 heeft hij zich gevestigd als zelfstandig hulpverlener.  Vanuit zijn op liefde, waarheid, vrijheid en verantwoordelijkheid  gebaseerde visie, is Izeboud Zorg uitgebouwd naar een zorg BV waarbij de professionele verantwoording wordt geborgd door een onafhankelijke Raad van Commissarissen.

Medewerkers

Er werken binnen Izeboud Zorg hoogopgeleide zorgprofessionals. Dit zijn veelal HBO afgestudeerde GGZ- agogen. Izeboud Zorg is ook een erkend leerbedrijf, aangesloten bij SBB. Elk jaar is er ruimte voor stagiaires vanuit laatste jaar MBO en HBO zorgopleidingen. Aanmelden kan bij m.manders@izeboudzorg.nl.

Liefde, waarheid, vrijheid en verantwoordelijkheid

  • Mensgericht
  • Professioneel
  • Betrokken en toegewijd team
  • Aansluitend bij leefwereld van cliënten
  • Onafhankelijk getoetst op kwaliteit

Cliënttevredenheid

Ik ben hier tot rust gekomen. Ik heb in andere voorzieningen een plek gehad en ik heb op straat geleefd, dat te vergelijken is met een oorlogssituatie, daar komt niemand goed uit. Het blijft je altijd achtervolgen. Maar hier heb ik mijn eigen huis en mijn eigen atelier en door de gezamenlijke maaltijden op het steunpunt krijg ik weer nieuwe contacten. Met behulp van de zorg heb ik weer regelmaat en meer structuur in mijn leven.
HvW, woont sinds december 2019 bij Izeboud Zorg

Team

Frans Izeboud

Frans Izeboud

Directeur
f.izeboud@izeboudzorg.nl

Honderden mensen zijn vervreemd van de samenleving, hebben vaak geen woning meer en hebben een uitzichtloos bestaan. Mijn visie is dat we met voldoende aandacht en liefde maar ook met veel deskundigheid en professionaliteit een nieuw begin kunnen maken voor deze doelgroep. Daarom zijn we in 2014 begonnen met onze kleinschalige beschermde woonvorm. We werken samen met o.a. Altrecht en zoeken naar mogelijkheden om mensen onder te brengen en verder te helpen.
Ik heb jaren in grootschalige zorg leiding gegeven, maar in mijn carrière heeft deze vorm van zorg mijn hart en zoek ik samen met mijn collega’s en andere instellingen naar een maximale oplossing, zodat de mensen die bij ons zorg krijgen weer een volledige maatschappelijke positie terug krijgen.

Paula Izeboud

Paula Izeboud

Administratie en boekhouding
p.izeboud@izeboudzorg.nl

Ik ben getrouwd met Frans en samen hebben we 6 kinderen en 15 kleinkinderen. Ik voel me hiermee rijk gezegend.
Nadat Frans en ik na een moeilijke periode samen besloten om iets nieuws te gaan doen, zijn we in maart 2014 begonnen met het opzetten van een nieuwe kleinschalige zorgorganisatie in de vorm van een beschermde woonvorm.
Ik verzorg alle administratieve werkzaamheden. Administratie is mijn lust en mijn leven, ik vind het heerlijk om alles zo te organiseren dat het goed loopt en dat iedereen tevreden is. We hebben een leuk team en ik geniet ervan.

Maciël Manders

Maciël Manders

Persoonlijk begeleider/ begeleider MBO stagiaires
m.manders@izeboudzorg.nl

Als enthousiaste sociaalpedagogisch hulpverlener spreekt onze werkvisie en de persoonlijke aandacht voor de mensen mij enorm aan. Al ruim vier jaarwerk ik bij Izeboud Zorg, dankzij deze jaren ervaring heb ik veel kennis opgedaan in het analyseren van gedragsproblemen en heb ik ervaring met meerdere doelgroepen. Ik ben echt een mensen mens, hierdoor is de keuze voor het werken in de zorg voor mij vanzelfsprekend. Mijn motto is denk in oplossingen, niet in problemen. Het leven draait om vooruitgang.

Daniëlle Steenhuis

Daniëlle Steenhuis

Persoonlijk begeleider
d.steenhuis@izeboudzorg.nl

Ik ben 22 en nu bijna drie jaar werkzaam bij Izeboud Zorg. Na het behalen van mijn MBO diploma ben ik hier blijven werken en verder gaan studeren aan het HBO
Het werken bij Izeboud Zorg doe ik elke dag met veel plezier en liefde.
De verantwoordelijkheid die ik hier krijg en het zelf ontdekken, heeft mij laten groeien. Iedere werknemer en elke cliënt wordt bij ons gezien als een uniek persoon met een eigen verhaal, talenten en mogelijkheden. Ieder krijgt hier de kans en ruimte om te groeien en te ontdekken. Doordat wij kleinschalig zijn kunnen we hele gerichte aandacht en begeleiding geven, mede doordat we echt naast de cliënt staan. De visie van Izeboud Zorg drijft mij en het maakt mijn werk hier waardevol.

Julie van Beusekom

Julie van Beusekom

Persoonlijk begeleider
j.vanbeusekom@izeboudzorg.nl

Ik ben werkzaam bij Izeboud Zorg sinds september 2018, begonnen als stagiaire en nu als vaste kracht. Ik heb de studie persoonlijk begeleidster specifieke doelgroepen (MBO4) afgerond en volg nu naast het werk de studie Social Work aan de HvA.
Het werken bij Izeboud Zorg past goed bij mijn persoonlijke visie. Wij staan voor het vertrouwen hebben in de cliënt, het naast de cliënt blijven staan (ook als het even misgaat) en het denken in oplossingen. Ik geloof dat dit er mede voor zorgt dat cliënten hun doelen behalen en zich gehoord voelen.
Wat mij kenmerkt is dat ik geduldig ben en samen met de cliënt naar oplossingen zoek, onbevooroordeeld luisterend, maar wel met enige humor.

Soraya Kroon

Soraya Kroon

Persoonlijk begeleider
s.kroon@izeboudzorg.nl

Sinds maart 2020 ben ik werkzaam bij Izeboud Zorg. Naast mijn werk volg ik de opleiding Social Work aan het HBO. Er zijn voor de bewoners en het samen werken naar herstel vind ik dankbaar werk. Onze visie spreekt mij aan. Wij zijn een hecht team met oog voor je individuele ontwikkeling.
Naast de client staan zonder te oordelen, werken aan vooruitzicht en een luisterend oor bieden kenmerken mij in mijn werk. Het geeft me voldoening als cliënten zich gehoord voelen en zich bewust worden van hun kwaliteiten en daar zichtbaar van opbloeien.